Historikk

Hvordan startet Høye Damer i Høye Hæler?

Jeg har alltid vært utenfor normalen. Nei, jeg har alltid vært over normalen. Jeg ble født seks cm lenger enn en gjennomsnittsbaby. Jeg har hele oppveksten vært et hode høyere enn andre barn på min alder.

Danseskole

Her er jeg 6 år gammel, jeg er hun med lyserosa kjole. Hun ved siden av meg er 7 år. (publisert etter samtykke)

15 år

Tydelig utilpass, men det er vi vel alle når vi er 15 år. Hælene er i hvertfall der, så høyden var ikke problemet.

Nå, er jeg fortsatt stort sett et hode høyere, i hvertfall høyere enn andre damer. Jeg har alltid vært opptatt av sko, jeg husker fortsatt de første røde lakkskoene jeg fikk som bitteliten jente.

sko2

Mine 116 par, 65 med hæl over 6 cm.

For noen år siden ble jeg stoppet på butikken av en dame som sa jeg måtte melde meg inn i Facebookgruppen De Høyes Klubb, 02. juni 2012 postet jeg et par sko jeg var veldig stolt av med 12 cm hæl. Min lidenskap for nettopp sko er hva som startet denne gruppen, selv om gruppen i seg selv er så mye mer enn sko.

sko

 

De «berømte» røde skoene. Flere av damene synes jeg var tøff, for meg har det aldri vært et tema.

Dette endte med at 11. August 2012 møttes 11 ukjente damer på Egertorget i Oslo, med en eneste ting felles, vi var alle over 180 cm på strømpelesten. I dag er vi over 2500 damer i Facebook-gruppen Høye Damer i Høye Hæler. Vi har medlemmer fra 16 til over 67 år, når vi møtes er de fleste aldersgrupper representert. Erfaringer og historier sitter løst, latter, støtten og det gode samholdet som har gjort godt for mange, uansett om man omfavner sine cm eller ikke. Det er fint å treffe noen som ser verden fra samme «vinkel».

reservert

For å være med på treff må du være dame på over 180 cm på strømpelesten og du må ha fylt 16 år. Du må være fra eller bo i Skandinavia. Det er ikke krav til hæler på treff, man skal gå i det man trives i. Facebook-gruppen er en lukket gruppe.

The sky is the limit!

– Anne Marie Guldahl Jernquist

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s