Jeg er kvinne!

Gratulerer med dagen! Vi har mange grunner til å feire i dag; Grunnlov, fred og frihet. Frihet er så mye og så forskjellig for hver enkelt. Mye av friheten vår tar vi forgitt, som for eksempel ytringsfrihet i alle dens variasjoner, som denne bloggen. Vi er kanskje ikke banebrytende eller ekstreme, men tenk hvor mange damer som ikke kan ha det fellesskapet vi har.

Jeg har skrevet dikt i mange år, så lenge jeg kan huske egentlig. Det er en fin måte å utrykke mye med lite. Jeg fant igjen dette diktet, det er over to år gammelt. Det er i seg selv ikke så gammelt egentlig, jeg har dikt som er over 20 år gamle, men det er ikke om høye hæler i dem. Vi er kvinner alle sammen, for noen er flate sko et must. Jeg derimot, elsker alle sko, men det er de høye hælene som har fått plass i dette diktet. Noen justeringer har jeg gort i dag. Barnet er ikke to år, men fire og jeg er enda gladere over alle mine centimeter nå enn for to år siden. Høye Damer i Høye Hæler har gjort mye godt for meg også. 

kvinne

Jeg elsker å elske

Jeg elsker
å være kvinne
å være myk, tøff, omsorgsfull og kreativ

Føttene mine elsker
å løpe på jord og mosefylt skogbunn
under trehimmelen

Leggene mine elsker
å få på seg sko
med perfekt plassert hæl på 8-12 cm

Lårene mine elsker
å kjenne sin egen styrke
da de sykler med henger og unge
opp de tøffeste bakkene

De lange bena mine som helhet elsker
å slikke sol
bli gyldenbrune som en kastanje

Magen min elsker
å være mett
å le
å bære frem et liv

Ryggen min elsker
å kjenne de sterke hendene dine
når du stryker meg kjærlig
når vi står i kø på butikken
eller om kvelden før vi sovner

Brystene mine elsket
å kunne være eneste næringskilde
til verdens vakreste, lille jente

Hendene mine elsker
å stryke over kinnet
til det nydelige barnet mitt

Armene mine elsker
å ta i mot en lattermild fireåring
som kommer løpende mot meg

Nakken min elsker
å kjenne varmen fra pusten din
når de myke leppene dine
kysser meg

Kroppen min elsker
å være 20 centimeter over gjennomsnittet
å være sterk, stolt og støttende

Munnen min elsker
å kysse deg
varsomt og trøstende
mykt og lidenskapelig

ørene mine elsker
å høre stemmen til en savnet venn
å høre favorittsangen ut av det blå på radioen
å høre mine kjære le

øynene mine elsker
å se lyset i øynene dine
når du smiler

– Anne Marie, leder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s