Malaysia 

En liten historie fra en av mine mange reiser i Asia.

Var på reise i Malaysia, stoppet i en liten by som var kjent for å ha et lite lokalt kjøpesenter hvor man kunne gjøre gode kjøp. Ser en klesbutikk og setter nesen mot denne. Ser da 3 malaysiske kvinner løpende mot meg med armer og ben som stopper meg i døra. De babler i vei på et språk jeg ikke forstår men smiler hele tiden. Det de prøver å fortelle meg er jo at i den butikken har de ingenting for min lange kropp, dette skjønner jeg jo etterhvert. Isteden stimler de seg sammen med kamera og familie og tar i tur og orden bilder med meg.

Et øyeblikk blir jeg litt overveldet og faktisk litt lei meg, men en invitasjon hjem på the til en av damene hjelper litt. Hun har nemlig fått ny sofa som jeg får æren av å prøvesitte.

Masse nye bilder ble tatt også der, ja så hvem vet, kanskje henger jeg på veggen et eller annet sted i Malaysia jenter, med alle mine 183 cm.

– Ann-Bjørg

2 kommentarer om “Malaysia 

  1. Herlig! Jeg opplevde det samme i Beijing — jeg sto og beundret Fugleredet og prøve å ta bilder fra flest mulig kule vinkler, mens en liten kinesisk familien prøvde å ta bilder av meg på samme måte. De spurte også om å få ta bilder sammen med meg og var storfornøyd med den store høydeforskjellen! Etter som jeg har blitt eldre synes jeg bare sånne episoder er sjarmerende og morsomme, for de (korte menneskene) er bare forundret og nysgjerrige, og mener ingenting vondt med det. Da jeg var yngre ble jeg derimot såret og synes de påpekte at jeg var annerledes — og jeg ville helst være som alle andre.

    Likt av 1 person

  2. Jeg var i Vietnam i fjor og opplevde at damer tok på overarmen min med én finger. Det tok litt tid før jeg forsto at de «merket av» hvor høye de selv var i forhold til meg. Det skjedde 2-3 ganger uavhengig av hverandre med forskjellige damer.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s