Bare et par sko

Jeg er glad i sko, det er mange ting som er mye viktigere og som jeg er mye mer glad i, men sko er noe jeg kanskje bryr meg mer om enn en gjennomsnittsdame (og mann), en hobby kan man si, på lik linje med luftgevær, maling og kunst. Jeg har godt over hundre par sko, fra 10,- til ca 2000,- i verdi pr par, de er fra flate ballerinasko til 16 cm «tortur-instrumenter». Jeg klarer faktisk av og til å slite ut noen og en stund nå har behovet for nye høst/vår-sko meldt seg.

Jeg er smertelig klar over at jeg til tider kan være svært utålmodig, men i himmelens navn, hvor vanskelig kan det være å lage et par sko jeg liker. Jeg er kanskje ikke bare utålmodig, jeg er kanskje også ganske pirkete og bestemt, ja, sær også om du vil, jeg vet hva jeg vil ha, selv om det av og til ikke finnes. Hælen skal begynne og slutte på akkurat riktig sted, fargen på sålen skal være sånn og sånn, og så skal selvfølgelig tuppen på skoen smalne på en bestemt måte.

I de siste dagene har jeg saumfart alle nettsteder jeg vet det finnes sko, både de som selger og de som bare viser frem merket sitt. Ingen, ikke en forbanna sko er som den jeg vil ha. Jeg frustrerer meg over at så fort hælen blir borte så skal bootsene være så maskuline, hvorfor?, jeg vil ikke ha maskuline, jeg vil heller ikke ha sorte. Og pr 500 sorte par, så finner jeg 10 brune og ett blå og alle kunne westernhelten fra 50 tallet brukt. Ikke noe galt med disse skoene i utgangspunktet, det er bare at jeg vil ikke gå med dem, fordi JEG føler meg ikke vel i dem uansett hvor mye den teite ekspeditøren forteller meg hvor nette de er på foten min.

Jeg har ikke store føtter. Jeg bruker 40/41 og de er smale. I dag, etter å ha prøvd mange sko og blitt sur og frustrert, så fant jeg en butikk jeg ikke har tenkt på, den fører dyre merker (nude, UGGs, Michael Kors osv) og det ga jeg så beng i, i min enorme frustrasjon (altså, jeg vet at dette i det store og det hele er en filleting). Ønske mitt var et par blå, lave skinnboots, brune til nøds. Jeg går inn i denne butikken, damen er opptatt på bakrommet i en tlf, jeg summer rundt, venner meg til prisene, ser på de titalls skoene i sort jeg ikke vil ha og i det jeg nesten oppgitt snur meg får å gå ut igjen, så er det nesten som jeg hører «HAAAAAAAAALELUJAA», runge fra høytalerene og fremfor meg står en hel hylle med mørkeblå sko.

Der er det i tillegg TRE par mørkeblå «nette» boots, jeg (dette er litt flaut), får klump i halsen og er så lettet, røsker med meg de to fineste, setter de på disken og ber om 41. Etter mange prøvinger, mange argumenter for og imot, så ender jeg på et par i (HIMMELOGHAV) størrelse 39, de sitter som en sokk på foten min og jeg klarer ikke stoppe å snakke av ren glede.

image

Jeg har faktisk et poeng her, jeg vet mange trøbler med å finne sko og spesielt høye damer, og jeg vet at jeg faktisk kan være så inne granskauen pirkete fordi jeg er så heldig å ha nettopp de føttene jeg har, men jeg har i svært mange butikker erfart at flere og flere tar inn i hvert fall til 42 til damer (selv om jeg vet at dette ikke er bra nok) og dere skal vite at jeg messer og presser der jeg kan om at behovet er større.

Jeg vil i hvert fall tipse om merket Stockholm, de er store i størrelse, jeg måtte ned to størrelser siden jeg har smale føtter. De er i flott kvalitet og ganske grei pris, 1300,- for skinnboots med rågummi såle er overkommelig. Til dere andre damer som større enn 41 i sko anbefaler jeg disse stedene hvor man kan handle uten at toll/mva kommer i tillegg:
Flere steder for sko- og klestips finnes under klær/sko
http://www.brandos.no/sko

http://www.storesko.no/

http://www.zalando.no/damesko/

Simon P i Tronheim og bigfoot på Gjøvik har også over 41, men ingen nettbutikk.

Ha en fortsatt fin dag!

– Anne Marie, Leder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s